1 I Opskrifter

Den lækreste cherry pie!

Sponsoreret. Here it isssss! Hvad du skal kaste dig over i weekenden: Min version af en af mine amerikanske favoritter: Cherry Pie

Stil en skål i køleskabet, som du laver din dej i senere.

Start med første del af dine kirsebær.

  • 400 gr kirsebær
  • 1 dl vaniljesukker
  • 1 stang vanilje
  • 1/2 dl cointreau

Udsten kirsebær i en skål (køb måske en prof udstener i en køkkengear butik. Jeg har købt min i Kunst og Køkkentøj). Kom vaniljesukker, vanilje stang og cointreau over kirsebær og stil i køleskabet 1 time. (Køleskabet skal bruges en del i den her opskrift, og det skal ikke være en hemmelighed, at der er jeg glad for mit nye Elektrolux kuldeskab i ‘bohemehytten’ aka mit hjem)

Lav mørdejen i mellemtiden:

  • 400 gr mel
  • 100 gr flormelis
  • 200 gr koldt smør
  • 5 spsk olivenolie
  • 3 dl isvand
  • 2 tsk salt

Indstil din ovn på 225 grader varmluft.

I den kølede skål kommes mel og salt og det mixes. Flormelis tilsættes. Smør skæres hurtigt i tern, kommes ved den tørre blanding og smuldres ind i melet – gør det hurtigt, det er vigtigt det ikke bliver for varmt af dine hænder. Hæld olien ved og lad en gaffel arbejde det ind i massen. Tilsæt derefter isvand lidt af gangen, fortsæt med at bruge gaffel til at røre massen med. Saml til sidst dejen med dine hænder til en kugle. Skær dejen over i to. Pak de to dele ind i husfilm og kom på køl min. en time.

Si saften fra kirsebærerne, og kom den i en tykbundet gryde. Behold selve kirsebærerne og kom dem tilbage i skålen(tag vaniljestængerne ud). I gryden med kirsebærsaften kommes:

  • 2 dl kogende vand
  • 1 dl citron saft
  • 4 spsk maizena

og der piskes. Skru varmen på medium og rør rundt indtil massen tykner (lidt efter kogepunktet). Stil den til side og køle af. Bland derefter med dine kirsebær.

(Gryde fra ‘Chef’ serien fra Elektrolux)

 

Smør et tærtefad med smør.

Rul første del af dejen ud og kom i bunden af tærtefadet. Dejen skal ‘hænge’ lidt ud over siderne.

Kom kirsebær og al saften ned i tærten.

Rul den anden del af dejen ud. Lig den forsigtigt over tærten og tryk de to deje sammen med to fingre. Lav lufthuller med gaffel i dejen.

Pensel tærten over det hele med 1 sammenpisket æg.

Bag ved 180 grader varmluft i 50 min. Sørg for at tjekke undervejs, at den ikke bliver brændt.

Lad afkøle (selvom det er svært – jeg kom selvfølgelig også til at tage et varmt stykke) minimum 30 min efterfølgende, før du spiser med creme fraiche. Eller vaniljeis.

(prøver at holde mit hjem privat, men mit elskede køkken får I lidt af her. Køleskab og pander og gryder fra ‘Chef’-serien: Elektrolux. Etagieres: Nordal.)

Lover den er JUM!

Velbekomme!

Julie

Læs flere indlæg

1 Comment

  • Besvar
    Rikke Hansen
    9. august 2017 kl. 20:04

    Hmm mums, hvor lækkert. Glæder mig til at prøve at bage din Cherry Pie. Tak for opskriften.

    Krammer

  • Skriv en kommentar