0 I Ikke kategoriseret

Gaggan – Bedste restaurant Asien 2017

ALLE RETTER FRA MIN GAGGAN-MIDDAG. På min tur til Thailand, var jeg så heldig at få plads på, hvad der er udnævnt til den bedste restaurant i Asien 2017 – Gaggan. Jeg fik endda lov til at sidde i deres laboratorie og spise, og derudover besøge køkkenet og kokkeholdet (tak til chef Bagh for den vilde oplevelse). Gaggan ligger i Bangkok og er Gaggan Anands restaurant. Gaggan er en fantastisk, skæv og fantasifuld kok fra Indien, og mixer de indiske noter med bl.a. thailandske og japanske. Men er heller ikke bange for at tage os til fx USA – engang imellem. Det er dog primært en moderne asiatisk familie, du finder på tallerkenen.

Menuen er uden ord, men kun lavet i emojis:

Så uden for meget snak, her er maden – ret for ret:

Blad emoji – Beetle blad med chili

Boom emojic – youghurt sfære med tandori:

Reje – hel reje i cracker med citrongræs:

Auberginen (høhø) – Aubergine kage (tager 3 dage at lave og var en af de bedste retter. Elsker aubergine og her var smagen meget intens.):

Chilien – chili-slik med hvid chokolade:

Wrap – gedehjerne:

Ris – indisk riskage med linse-curry:

Palme – kyllinge lever med kokos:

Burger – lammekebab burger (JUM!):

Taco – fisketaco:

Appelsinen – foie gras med yuzu skumfidus (rigtig rigtig godt):

Fisken – Fiskekage. Jeg var ikke vild med den.

Drinken – gin tonic og søpindsvin. Ikke helt lækker.

Sushien – Ris marengs og toro. Super super lækker. En hyldest til sushi.

Matcha – en gazpacho på fermenteret asparges. Skøn.

Asterix og Obelix kød-kølle – gris i panko med sennepscreme (JUM!):

Karryretten – kammusling med uncooked karry:

Den lille kylling – vagtellår (fantastisk og skøn servering):

Ild – paturi fisk brændt i cedartræ (perfekt perfekt tilberedt fisk med skøn og lidt stærk krydder):

Sort cirkel – hvid asparges i spiseligt kul. Fantastisk ret også. Den hvide asparges var blevet til en form for creme eller dej, og køkkenet bad hele etagen af restauranten om at smage og gætte, hvad der var indeni kullet. Jeg var den (meget stolte) nørd der gættede rigtigt, på hvide asparges;)

Pandekager – indiske pandekager med hummer i karry. Såååå lækkert:

Rosen – rødbederose og rosencreme:

Chokolade – karry mango chokolade:

Kirsebær – black forest kage. Lidt forsamlingshus. Ikke imponerende(især ikke i udseendet):

Det indiske flag – mango dessert. Som både var hyldest til det indiske, men passede perfekt til Thailand, hvor mango er i stort set alle desserter. Denne dessert var perfekt. Mango når mango er bedst:

Af alle restauranter i verden, har jeg altid ment det var umuligt at vælge een nr. 1. Især med en verden med en masse mennesker med forskellig smag. Jeg ved ikke om Gaggan var den bedste asiatiske restaurant jeg nogensinde har spist på, men den var en fantastisk oplevelse med skønne højdepunkter, og klart en anbefaling værd.

Velbekomme

Julie

Læs flere indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar