3 I Guides

Tynde Julie der elsker bearnaise og kage – yeah right!

Når man er en offentlig person, er jeg indforstået med, at må man forvente noget opmærksomhed og skriveri om sit ydre. Især har jeg kunne fornemme, at nogle har undret sig over/været nysgerrige omkring min store kærlighed til mad, og at jeg samtidigt er, hvad man nok ville kalde: slank. Er jeg en af de irriterende med over-aktivt stofskifte? Er der noget spiseforstyrrelse involveret?
Lad mig starte med, hvad jeg egentlige synes, er den gode nyhed: She’s NOT born with it. Jeg tager på, når jeg ikke tænker over min kost og træning. Det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor det sætter sig, men hos mig er det ansigtet, min hage, den nederste del af min mave og mine arme man kan se det på. Hvorfor kan det ikke gå i barmen og bagdelen, tænker vi alle sammen?! Men det gør det altså heller ikke hos mig. Det er muligt at arbejde på ens krop og sundhed og se tydelige resultater. Og her er lidt om hvordan jeg har gjort/gør – og hvorfor jeg har valgt at leve sådan. 


Jeg elsker kvinder i alle størrelser og former. Jeg kan se skønhed i en frodig kvinde med hofter og æblekvinder såvel som i en slank model. Men til mig, mine træk, og mit arbejde, er jeg bedst tilpas med at være slank, med god kondition og med muskler. Hvordan DU er bedst tilpas, skal være hvad der styrer dit liv inden for lovens og helbredets rammer, mener jeg.
Mit job er tit foran et kamera. Jeg elsker mit arbejde, men tror vi alle kan blive enige om, at kameraet kan være en hård beskuer. Især det med levende optagelser. Det tænker ikke altid over dine gode vinkler og flaterende poseringer. Og det skal det heller ikke. Men når man nok gange har set sig selv gengivet på film, tror jeg det er naturligt, at man tænker over sit udseende på en anden måde. Det skal jeg hvert fald ikke være for hellig til at indrømme, jeg gør. Jeg kan bedst lide, når jeg er ‘fit’ at se på. Jeg slapper mere af i scenerne og arbejdet, fordi jeg ikke skal tænke kunstigt over vinkler, ‘dårlige’ sider osv.
Derudover har jeg oplevet flere forfærdelige år med alvorlig sygdom i min nærmeste familie. Noget jeg ikke ville ønske for min værste fjende. Jeg kan ikke vide, om det er noget jeg også skal igennem. Men jeg kan styrke min krop, så den er max modstandsdygtig overfor muligheden. God kost og især motion er det bedste forebyggende middel mod sygdom. Og når du rent faktisk KAN gøre noget, føler jeg, jeg ville være dum ikke at gøre det.
Derudover er jeg vild med, hvordan min krop kan have det, når jeg behandler den godt. Ikke kun med sport og kål, men også søvn, gode mennesker, sex, grin, selvforkælelse osv. Når vi tager ansvar for os selv og elsker os selv, sker der noget. Min energi, mit humør, mit udseende, mit temperament og skarphed går alle i den rigtige retning. Jeg elsker at gøre mig selv hurtig, stærk og glad. Min kost og træning hjælper unægteligt der.
Jeg kunne ikke gøre dette alene. Jeg går til en mekaniker med min bil, tandlægen med mine tænder, og synes også min krop og sundhed fortjener hjælp fra folk, der rent faktisk er uddannet i områderne – hvad jeg har læst om forskellige steder, eller hørt en veninde har gjort, virker ikke nødvendigvis for mig. Vi har brug for hjælp.
Jeg fik naturligt en del hjælp, ved at leve med en atlet i mange år, som fik den bedste skoling i, hvad sund kost og god træning var.
Derudover bruger jeg min veninde og sundhedsguru, sjove, dygtige, skøre Nicole Punzi, til at lære hvad det lækreste, nyeste og mest effektive er på sund kost og pleje området. Jeg bruger hendes hjemmesider, webshop og følger hende på de sociale medier, hvor hun er super til at opdatere hele tiden.

http://nicolepunzi.dk/
http://npcares.com/

Og min elskede ven og personlige træner, motions generalen, Sara Jin – healthyskinnybitch – står for min træning og at holde øje med min krop på ugentlig basis. Sara er den ultimative træner, hvis du spørger mig. Udover den sejeste mest effektive no-bullshit træning, så har hun også massiv baggrund indenfor ernæring og fødevare. Sara er The Real Deal. Og jeg har intet problem med at anbefale, at du køber hendes bog der kommer ud i disse dage, The Healthy Skinny Bitch Diet. Hvis du virkelig vil tabe dig, få en sundere krop, og er klar på at arbejde for det, får hun dig derhen.

http://healthyskinnybitch.dk/

Som sagt er vi alle forskellige. Vi har forskellige kropper, gener, ønsker og hverdage. Vi skal vælge hvad der skaber balance for os. Og gør os glade. Mit valg var, at træne lidt ekstra og komme en del sunde kostvaner ind i mit liv, så jeg også kan fyre den af med champagne, kage og bearnaise. Mad er forbundet med utrolig glæde og livskvalitet for mig, og kan ikke undvære de retter, som jeg kalder min yndlings. Jeg spiser dem ikke hver dag. Og jeg tager ikke 4 portioner. På den måde synes jeg egentlig også jeg nyder det mere. Men jeg er bestemt ikke hellig. I mean business when I mean business. Ska’ der være fest, så la’ der være fest!
Jeg lever derfor efter det man kalder 80/20 modellen, hvor 80% af hvad jeg spiser i løbet af en dag eller uge er forholdsvis sundt, og at 20% er lige hvad jeg har lyst til.
Derudover træner jeg 3-4 gange om ugen. Selvom jeg har et travlt skema, får jeg presset min træning ind, da det simpelthen giver mig mere energi til at klare det travle skema. Jeg træner med en personlig træner, da det er mere effektivt. Een time med en der ved hvad de snakker om, kan svare til 4 timer af mig selv der hygger rundt. Og jeg får kommet der op og får det gjort.
En sidste vigtig ting: det sunde mad jeg spiser, er retter, som smager godt. Jeg KAN IKKE spise fuldkornspasta, agler eller levertran. Det bliver nødt til at være lækkert. Denne del gør det hele nemmere. Det sunde mad jeg spiser, er fra restauranter/butikker jeg har testet mig frem til, er gode til at lave sund lækker mad, eller opskrifter jeg selv har eksperimenteret med indtil det smagte skønt. Nogle af disse opskrifter kan du finde her på madbloggen, eller se på min og Nicole Punzi’s youtube kanal ‘SUPERmad‘.

https://www.youtube.com/channel/UCmqty6fXHtHY3lD8LQUjyrQ

Mit motto er: “Everything in moderation. Including moderation.” Vi har eet liv, så vi skal nyde det, men det er forhåbentligvis langt, så vi skal også kunne holde til det. Derfor søger jeg balance OG nydelse.
Hvad er dit syn på hvordan livet skal leves? Tænker du over hvad du kommer i din krop? Har du nogle smart tips til os andre for en sund men sjov livsstil?

fullsizerender-2-copy

img_2935 fullsizerender

Kærlig hilsen
Julie

Læs flere indlæg

3 Kommentarer

 • Besvar
  http://fitfoodbyfine.dk
  4. januar 2017 kl. 12:21

  Jeg tænker bestemt på, hvad jeg putter i min krop, da jeg netop også føler, at det skaber så meget mere velvære, at man ved, hvad man rent faktisk tilfører den. Jeg elsker derfor selv at eksperimentere i køkkenet med sunde “alternativer” eller egentlig bare sunde lækkerier, der indeholder gode sager, som kroppen rent faktisk kan bruge til noget 🙂 – Dermed går jeg faktisk ikke så meget op i kalorieindholdet, da jeg langt mere fokuserer på, HVORFRA kalorierne og næringsindholdet kommer – nemlig fra nyttige, brugbare og skønne kilder 🙂 Sundt kan SAGTENS være sjovt og lækkert <3

 • Besvar
  Astrid
  4. januar 2017 kl. 16:55

  WOW ….den bagdel ville jeg betale meget for selv at have !!

 • Besvar
  Rikke Hansen
  5. februar 2017 kl. 16:46

  Du er så smuk og har dyb respekt for dig som person.

  Kan rigtig godt lide dit motto ” Everything in moderation. Including moderation”. Du har fuldstændig ret i at vi har et liv, så vi skal nyde det.

  Krammer

 • Skriv en kommentar