Om Julies madunivers

JUM! – JUlies Mad til dig!

Mad, som emne, er utroligt bredt. Men de primære følelser og ord, som I ville kunne forbinde JUM! med, vil være: magi, lyst, madglæde, smag, inspiration og brugervenlighed. Jeg vil forsøge at få dit mundvand til at løbe, dine minder bragt frem, din interesse vakt og din lyst til at gå i køkkenet til at stige.

Det skal handle om kærlighed. Kærlighed til mad, livet, dem vi holder af OG os selv. Mad uden tanke på kalorier OG mad med tanke på kalorier – men stadig uden at gå på kompromis med smagen, selvfølgelig. Vi har brug for begge dele i vores liv, mener jeg. Dekadent, uartig forkælelse OG lækker sundhed. Det helt essentielle og førsteprioriteten ved maden i JUM! er SMAGEN!

Hvis jeg kan, kan du også. Jeg er ikke kok, jeg var bare heldig, at mine forældre, på pædagogisk vis, åbnede madens fantastiske verden for mig. Og at jeg selv fortsatte på rejsen. Det ville være et privilegie og en gave, hvis jeg kunne gøre det samme for andre.

 

Julies mad-baggrund.

Udover skuespil har mad og madlavning været en stor passion for mig, så længe jeg kan huske.

Min familie er madtosser helt ind i sjælen. Jeg er vokset op med, at familien hver dag samledes om at lave aftensmaden – også selvom begge mine forældre arbejdede en del, og at jeg og mine søskende havde skole og mange aktiviteter. Jeg fik min første ugentlige maddag, da jeg var syv år, og mine forældre lod os få al den ’skoling’ i mad, vi kunne. Madkurser og madture hvor end det kunne opsnuses. Masser og masser af madprogrammer med fx Claus Meyer, Søren Gericke (de to mænd er stadig guder i min bog) eller ‘Lonely Planet’s rejseprogrammer med madtema. Søndage blev til en ”mad-tema-dag”, hvor familien sammen lavede mad fra morgen til aften. Temaet kunne være thai-mad, danske egnsretter, det russiske køkken eller ‘hvor mange spændende ting kan vi lave med urter?’. Det var kun fantasien, der satte grænser.

Jeg vil altid være mine forældre taknemmelige for, at de viste mig magien ved mad og har givet mig uvurderlige og uforglemmelige minder i diverse køkkener og restauranter. Det er nogle værdier og minder, som er vigtige for mig at give videre til mine egne børn en dag.

Jeg bruger i dag flere penge på mad, restaurants besøg og køkkengear end jeg gør på tøj og sko. Jeg rejser en del, og forsøger altid at udforske lande gennem deres køkkener og forskellige madkulturer. Når jeg får fri, så går jeg også i køkkenet. Det er min måde at koble af og at forkæle og vise omsorg til dem, jeg holder af. Mad fylder altså en del i mit liv.

Min barndom og passion har derfor medvirket til, at det nu kom som en helt naturlig udvidelse at udvikle mit eget madunivers. Dette har jeg valgt at kalde JUM! – for det er den type mad, jeg vil give videre: den hvor du kommer til at lave et sjovt, vantro ansigtsudtryk og bliver nødt til at udbryde mmmmmmh! eller JUM!

Følg min madblog for ugentlige mad-opdateringer fra mit liv, find mine madprogrammer på D-play eller youtube, og glæd dig til min kommende kogebog du kan få fingrene i vinter 2017.

 

Velbekomme

Julie