outdoor udstyr

Sådan får du en god vandretur

Hvis du ønsker at tage ud for at vandre, men du ikke er helt sikker på, hvordan du skal gøre, skal du ikke være ked af det. Der findes nemlig masser af artikler og guides til lige netop det, og derfor er det bare om at komme i gang med at læse, så du kan komme ud at vandre. Herunder kan du læse om, hvordan du forbereder dig, og hvordan du holder dit løfte om at klare vandreturen. Du kan også læse 5 gode råd til din vandretur.

Forberedelse er vejen frem

Når du vil begynde på at vandre og eventuelt slutte af med en kortere eller længere vandretur, gælder det om at forberede sig. At forberede sig er selvfølgelig mange ting, og det indebærer blandt andet at lære en masse om at vandre, at anskaffe sig det rigtige udstyr og at øve sig – meget!

Når du skal lære noget om vandring, kan du eventuelt læse blogs om emnet, låne bøger og se nogle videoer. Skaf dig en masse viden, så du ved, hvordan man klarer turen bedst muligt.

Udstyret kan du købe i de populære outdoor-forretninger, der ligger i de fleste store byer i Danmark. Du kan også købe det på nettet. Begge steder findes der et hav af alt muligt slags udstyr, men udvælg blot det vigtigste, så du ikke skal slæbe på for meget. En gasbrænder, en vanddunk, der kan foldes sammen, en god taske og andet lignende kan eventuelt være gode ting at have med, når du skal ud at vandre. Nogle gode vandresko er naturligvis essentielle.

Det vigtigste af det hele må dog være, at du skal øve dig. På med vandreskoene og så ud en skov eller lignende for at vandre en masse. Vælg et så bakket terræn som muligt, så du får trænet din krop til at kunne udholde lange og stejle bakker. Start blødt ud og gå så længere og længere distancer. Hvis du ønsker at vide mere om vandring og andre outdoor-emner, kan du gå ind på Outdoorsupply.dk.

Sæt dig et mål og hold dig til det

Det er yderst vigtigt, at du sætter dig et mål og derefter holder dig til det. Du kan eksempelvis booke en tur til Norge, så du kan komme afsted et halvt års tid efter du er begyndt at træne. På den måde motiverer du dig selv i så høj grad som muligt, og du ved, at det er vigtigt at du træner. Hvis du ikke har noget at se frem til, daler motivationen med stor sandsynlighed ret drastisk. Det er også vigtigt, at du holder dig til dit mål, så din tur ikke ender med at blive en fiasko, fordi du ikke kunne overkomme det.

Du kan vælge at tage på vandretur i Danmark, men du kan også vælge at gøre det i udlandet. At tage til et andet land kan dog være lidt sjovere og mere udfordrende, og derfor kan du med fordel gøre det. Lande som Sverige, Norge og Færøerne er gode steder at starte. Tag eventuelt afsted sammen med en ven, så det hele bliver en smule mere sikkert og også en del sjovere. Hvis han eller hun er med til at træne op til vandreturen, kan I også være med til at motivere hinanden.

5 gode råd til din vandretur

  1. Forbered dig.
  2. Øv dig!
  3. Tag en ven med.
  4. Lad være med at give op (medmindre det er yderst nødvendigt).
  5. Nyd det.