Kolding

3 byer i Sønderjylland, du vil elske

Rundt i vores lille land, har vi det med, at nedgøre de forskellige regioner – på kærligt vis. Regionerne har noget der ligner et søskendeforhold til hinanden. Folk i Sønderjylland siger, at sjællændere er snobbede og de nordjyske er knap så intelligente.

Om Sønderjylland siger de henholdsvist, at de er en flok bonderøve og at vi snakker sjovt. Dog besøger vi alligevel hinanden på kryds og tværs i regionerne, og vi elsker det. At tage rundt i Danmark i en solrig juli måned, kan være mindst ligeså fedt, som at rejse længere sydpå. Hvis planen er, blot at tage til Danmarks sydligste region, har vi herunder opstillet tre sønderjyske byer, du ikke må gå glip af:

Kolding

Man kan sige, at Kolding er en miniudgave af en storby. I hvert fald hvis du befinder dig omkring Kolding storcenter. Her er der altid mange mennesker, som vinduesshopper i de små gader i centeret. Hvis du er fra en storby og savner lidt byliv og vante omgivelser på din tur rundt i Sønderjylland, kan du tage forbi Kolding, som har lidt forskelligt at byde på. Ikke nok med shopping byder Kolding også på mange sjove aktiviteter.

Mange selskaber holder firmaarrangementer med lasertag og bowling, som er placeret centralt i byen. Ud over de sjove aktiviteter er Kolding også en by med fin natur, som man kan nyde på en varm sommerdag. Med Kolding deals kan du få et ekstra hyggeligt besøg i byen.

Sønderborg

På den lille ø Als i det Sønderjyske, ligger der en hyggelig by, som du helt sikkert vil elske. Sønderborg er en pæn og ældre by, som er blandet med nye elementer, som for eksempel et shopping center og et nyt stort hotel med spa og pool. Mange vælger, at komme sejlende til Sønderborg, der har en lækker havn, som mange mennesker benytter sig af.

Sønderborg slot ligger midt i byen og her holder folk i alle aldre til. Hvis du er heldig og kan besøge Sønderborg mens der afholdes store arrangementer i byen, som blandt andet Sønderborg Ringridning, så har du virkelig trukket det lange strå. Her lyser byen for alvor op med god musik og glade mennesker.

Ribe

Ribe er en af Danmarks ældste byer og det har i den grad sin charme. Byens alder ligger op til god fortællinger, som du garanteret kan finde hos guider og private rundt på Ribes gågade. Derudover er byens vikingemusseer super spændende, her arbejder dygtige historikere, som får historier om gamle dage til at virke nutidige. Brostensgaderne og de gamle bygninger skaber en hyggelig atmosfære, som er perfekt til en familietur.

Byens katedral er en smuk bygning både udenpå og indeni, så hvis du er interesseret i kunst og arkitektur er byen et visit værd. Sidst men ikke mindst, er byen kendt for sin årlige byfest, der kaldes: tulipanfest. Især mange unge tager til byen, for at feste med sine venner i denne tid. Det giver byen ekstra liv i gaderne og løfter generelt stemningen. Ligegyldigt tidspunktet, er Ribe dog stadig en succes.